Locatie

SIMON STEVIN EDE

RUSTIGE LIGGING
IN DE NIEUWE
WIJK SIMON STEVIN

Heidestad ligt aan de oostkant van Ede, op de plek waar voorheen de Simon Stevinkazerne was.

De nieuwe wijk heet dan ook Simon Stevin. Monumentale defensiegebouwen getuigen van de rijke historie. Je woont er tussen statige lanen met eeuwenoude bomen en vlakbij de hei. Tegelijkertijd zijn alle moderne voorzieningen in de buurt te vinden. Het gezellige centrum van Ede ligt op een paar minuten fietsen. Ook uitvalswegen en het station zijn uitstekend bereikbaar.

ontdek heidestad

DE HISTORISCHE SYSSELTSELAAN:
SFEERVOL EN RUSTIG

Heidestad ligt bij de historische Sysseltselaan. Deze laan verbond vroeger Huis Kernhem ten noorden van Ede en de Sysselt, een uitgestrekt bosgebied met stukjes heide.

Aan deze laan pronken sfeervolle oude bomen. Er komt alleen langzaam verkeer; gemotoriseerd verkeer is niet toegestaan. Deze historische en groene omgeving is een prachtig kader voor de nieuwe woningen. In de rustige straten komt alleen bestemmingsverkeer.

ontdek de woningen

TUSSEN NATUUR
EN STADSE ENERGIE

Ede ligt in de groene zoom langs de Randstad tussen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Dit is het gebied waar rijke stadsbewoners vroeger hun buitenhuizen lieten bouwen.

De bosrijke omgeving is nu een geliefde plek om te fietsen, te wandelen of te joggen. Of om te genieten van de Nederlandse wildernis: de Veluwe. De plaats Ede geeft juist een stads gevoel. De gemeente stimuleert vernieuwing op alle vlakken. Het meest opvallend is de ontwikkeling van voormalige kazerneterreinen, waaronder de locatie van Heidestad. De bewoners dragen bij aan de nieuwe energie die overal te merken is. Je proeft het in de horeca en ziet het terug in het winkelaanbod.
Ook op cultureel vlak bruist Ede. Met kleine en grote evenementen, zoals de jaarlijkse Heideweek. En niet te vergeten met het internationaal bekende Kröller-Mülller Museum. Er hangen straks 88 Van Goghs bij je om de hoek.

ontdek heidestad

DICHTBIJ
VOORZIENINGEN ÉN UITVALSWEGEN

Als bewoner van de wijk Simon Stevin ben je zo in het centrum van Ede. Hier vind je een veelzijdig winkelaanbod, gezellige horeca en andere uitgaansgelegenheden. Ook scholen en zorgaanbieders zijn er te vinden.

Via de A12, A30 of A50 rij je snel naar de Randstad, Noord-Brabant, de Noordwest-Veluwe of de Achterhoek. Er zijn twee NS-stations in Ede. Op loopafstand van Heidestad ligt intercitystation Ede-Wageningen. Van hieruit reis je comfortabel naar bijvoorbeeld Utrecht (25 minuten), Amsterdam-Centraal (54 minuten) of Rotterdam (58 minuten)